Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


C&C Generals

2009.09.28

C&C Generals Végigjátszás

 

 Kína Hadjárata

 

Mission 1 - The Dragon Awakes

 

Laza kis bemelegítő küldetés, mindössze az első néhány percet kell túlélnünk. Gyártsunk le gyorsan néhány Battlemaster tankot, majd akadályozzuk meg, hogy az autókba rejtett pokolgépek felrobbantsák a bunkerokat. Egy gyors járművel derítsük fel a város délnyugati részét. Két Overlord tankot találunk, ezekkel már gyerekjáték lesz befejezni a missziót. Az egyikre húzzunk fel egy propaganda tornyot, a másikat díszítsük Gattling ágyúval. Innentől kezdve már csak darálnunk kell, senki sem állíthat meg minket. A küldetés befejezéséhez a terroristák által védett raktárt kell megsemmisítenünk.

 

Mission 2 - The Hong Kong Crisis

 

Az egyik legnehezebb küldetés, de csak akkor, ha magunkra engedjük a GLA erőket. A küldetés célja az, hogy megsemmisítsük a Convention Centert, valamint a hozzá tartozó két parkolóházat. Innen jönnek ki a robbanóanyaggal megrakott autók, ezek jelentik a legnagyobb veszélyt a küldetésben. Induláskor azonnal kezdjük el kiépíteni a bázisunkat, majd két tank és két Gattling kocsi birtokában induljunk el az ellenség bázisa felé. A gépágyúsokat pozícionáljuk a Centerhez vezető híd környékére, ezek képesek lesznek feltartani az ellenséget, míg az erősítés meg nem érkezik. Amennyiben elegendő pénz áll a rendelkezésünkre, fix gépágyúkat is telepíthetünk a híd védelmére. Közben a Battlemasterek támadják meg a város közepén lévő fegyverkereskedőt, innen jönnek ki a terroristák méregtankjai. Foglaljuk el az épületet, majd a vele szemben lévő gyárat is, ezután olcsóbban juthatunk hozzá a járműveinkhez. Pénzszűke esetén keressük meg a város keleti felében lévő ládát, amely 2500 creditet jelent a kasszánknak. Nyomuljunk előre a Gattling tankokkal, majd romboljuk le a parkolóházakat. Arra ügyeljünk, hogy a támadókat midig fedezze valaki oldalról, a rosszfiúk folyamatosan jönnek elő az épületből. Romboljuk le a három épületet, és máris vége a küldetésnek.

 

Mission 3 - A Flood of Violence

 

Kezdéskor azonnal küldjük északnyugatra a Black Lotust, és ott foglaljuk el az olajfúrótornyot valamint a gyárat. Lesz ott egy magányos buldózer is; elég, ha a közelébe megyünk, és máris a miénk lesz. Közben az életben maradt rakétásokat és néhány Red Guardot pakoljunk a gát melletti toronyba, innen kisebb támadás várható. A lángszórós tankokkal robbantsuk fel a gátat, az ár megsemmisíti a terroristák bázisának egy részét. Ezután gyorsnak kell lennünk, a vízszint hamarosan olyan alacsony lesz, hogy a terroristák száraz lábbal átkelhetnek a folyón. Építsünk ki egy védelmi vonalat a híd mellett, a kis szigeten lévő házba pakoljunk rakétásokat, húzzunk fel bunkert valamint egy fix Gattling ágyút. A másik buldózert küldjük délre, keressük meg az ott lévő raktárt. Itt építsük fel a repterünket, a GLA bázis a folyó másik oldalán található. A GLA első rohama után küldjük át a Black Lotust felderíteni a terepet. Keressük meg vele a GLA bázist, majd kérjünk tüzérségi támogatást a fegyverkereskedő központra. Ezzel egy időben induljanak meg a MIG-ek (ne felejtsük el a fegyvergyárban továbbfejleszteni a napalmot), egyszer s mindenkorra szabaduljunk meg a GLA tankutánpótlásától. Ezután elszabadul a pokol, a GLA a térségben található összes harckocsiját ellenünk fordítja. A bunker javítására mindig legyen kéznél egy buldózer, de csak akkor javítsunk, ha nincs a közelben páncélos, mivel a Scorpion tankok rakétái gyorsan végeznek vele. Az utolsó páncélos megsemmisítése után küldjünk át két Gattling tankot (itt se feledkezzünk meg a gépágyú tovább fejlesztéséről), ők elintézik a maradékot.

 

Mission 4 - Broken Alliances

 

A GLA vegyi gyárt telepített a körzetbe, ezt kell lerombolnunk. A légierő bevetése egyelőre túl kockázatos, túl sok Stinger állás található a terepen. Képezzünk ki néhány hackert, majd lopjuk el velük az ellenség pénzét. A tábornoki pontokat költsük az aknákra, ezeket rögtön vessük be az északi hídon.A légvédelmi állások leküzdésére a mezei géppisztolyosok a legalkalmasabbak. Simán kilövik az épületben található rakétásokat, az üres állást pedig a rakétásaink kapják szét pillanatok alatt. Tisztítsuk meg a terepet a terroristáktól, majd foglaljuk el a Black Lotusszal az olajfúró tornyot. Nyomuljunk északra, ott is találunk két stinger üteget, a jól bevált módszerrel hatástalaníthatjuk ezeket is. A hidat méregtank őrzi, de amennyiben jó helyre szórtuk le a küldetés elején az aknákat, úgy nem lesz vele semmi gond. Intézzük el a túloldalon álló üteget is, majd nyomuljunk előre. Kína egyik fegyvergyára a GLA kezébe került, ezt kell visszafoglalnunk. Szórjunk aknákat a gyár elé, majd foglaljuk el. Vigyázzunk, mert a GLA autókba rejtett pokolgépekkel támadja a gyárat, nem árt, ha aláaknázzuk a környéket. Gyártsunk le néhány Gattling ágyút, majd támadjuk meg a GLA bázist. Három veterán gattlingos simán elintézi a támadókat, eközben a Black Lotus a háttérben vígan elfoglalja az épületeket. Az utolsó stinger üteg kiiktatása után megérkeznek a MIG vadászbombázók, a vegyi gyárból csak füstölgő romok maradnak.

 

Mission 5 - A Night on the Town

 

A terroristák alaposan beásták magukat a városba, minden sarokra jut legalább egy stinger állás, és nem henyélnek a fegyverkereskedők sem. A feladatunk a város megtisztítása, ehhez az amerikaiak kölcsönadták a bombázóikat. Ez azonban nem lesz elég, komoly földi erőkre lesz szükségünk a győzelemhez. Egészítsük ki a védelmet még néhány Gattling ágyúval, majd kezdjünk hozzá az Overlord hadsereg kiépítéséhez. Az anyagiakról a hackerek gondoskodnak, ne spóroljunk velük. A bázisvédelem legnagyobb ellensége a rakéta buggy, ezek ellen a MIG vadászbombázók a leghatékonyabbak. Mindig legyen néhány készenlétben a reptéren, elég egyetlen találat, és a buggyból csak füstölgő roncs marad. Az Overlordok mellé gyártsunk le még egy atomágyút (a megépítéséhez tábornoki pont szükséges). A három Overlord közül kettőt szereljünk fel Gattling ágyúval, egyet meg speaker toronnyal. Csapjunk hozzájuk még egy felderítő troop crawlert, és indulhat a tisztogatás (rengeteg akna lett a városba telepítve, ezeket derítsük fel minél előbb). Egyedül a vasúti sínekre kell vigyáznunk, bizonyos időközönként megjelenik a vonat, és az még az Overlordot is képes elütni. Nyomuljunk szép lassan előre, a küldetés akkor ér véget, ha a GLA táborokat megsemmisítettük.

 

Mission 6 - Dead in their tracks

 

Korlátozott lehetőségekkel vágunk ennek a küldetésnek, a legerősebb játékszereinket hiányolnunk kell. Kezdéskor azonnal küldjük át az ügynöknőt a folyó másik oldalára, és keressük meg a GLA fegyverkereskedőt. Foglaljuk el az épületet, majd gyártsunk le két Quad Cannont. Lőjük szét az aknákat az egyikkel, majd közösen támadjuk meg a stinger üteget. Nyomuljunk előre, de közben figyeljünk az aknákra. Juttassuk el a Black Lotust az északon lévő GLA raktárakhoz, és közben tisztítsuk meg előtte az utat. Amint tiszta a terep, kezdődhet a pénzlopás. A másik oldalon a hidak mellé rakjunk egy-egy Gattling ágyút, ez simán megállíthatja a hídon átkelőket. Nagyon még ne nyomuljunk előre, különben a stadion aktívvá válik, és nekünk meg kell küzdenünk a kiáramló dühös tömeggel. Szedjünk össze egy nagyobb sereget, majd vegyük körbe a stadiont. A Gattling ágyúk elintézik a tömeget, a tankoknak csak a stadion lelátóit kell megsemmisíteniük. Ügyeljünk az autókba rejtett pokolgépekre: amelyik autót célba vehetjük, azt azonnal semmisítsük meg. A közeli épületekbe tegyünk rakétásokat, hamarosan megindul a GLA páncélosok rohama. A stinger ütegek ellen vessünk be veterán Quad Cannonokat, egy ilyen veszteség nélkül képes elintézni a rakétaállást. Az épületekben lévő terroristákat a lángszórós tankkal füstölhetjük ki a legegyszerűbben. Most már csak meg kell tisztítanunk a híd környékét, a többit a Black Lotus elintézi a hídra rakott pokolgéppel.

 

Mission 7 - Nuclear Winter

 

A Generals egyik legnehezebb küldetése, kis stratégiai érzékkel azonban könnyedén megoldható, méghozzá komoly veszteségek nélkül. A kezdő csapat két Overlordjára pakoljunk egy-egy speaker tornyot és egy-egy Gattling ágyút. Semmisítsük meg a bázison lévő terrorista egységeket, de az épületeket hagyjuk meg, jobban járunk, ha elfoglaljuk azokat. A bázisra egyetlen bejáraton keresztül lehet bejutni, pakoljunk ide három fix Gattling tornyot. Ez egy darabig feltartja az ellenséget, de persze nem árt, ha a két Overlordot is odavezényeljük. A lehető leggyorsabban építsük fel a propagandaközpontot, majd építsünk két atomágyút. Vigyük az ágyúkat a Gattling tornyok mögé, majd támadjuk velük a bázishoz vezető szűk átjárót (CTRL+tűz). A robbanás után maradó radioaktív felhő a legtöbb egységet azonnal megsemmisíti, akik pedig átjutnak, azokkal meg a tornyok vagy az Overlordok végeznek. Egyedül a rakéta buggyk jelenthetnek gondot, ezeket bízzuk a MIG vadászbombázókra. Amint ezzel megvagyunk, nyugodtan hátradőlhetünk, miénk a győzelem, és ehhez el sem kell hagynunk a biztonságot jelentő bázist.Egyetlen dologra kell csupán ügyelnünk, soha ne érje el a pénzünk az 5000-es határt. Ekkor ugyanis a GLA elindítja a Scud rakétáit, és ez végzetes lehet a bázisra nézve. 5000 alatt nincs ilyen veszély, nyugodtan építkezhetünk. Húzzunk fel egy Black Marketet, majd fejlesszük tovább a radarkocsinkat. Derítsük fel vele a Scud Stormot, majd kérjünk ellene tüzérségi támadást. Két hármas erősségű sorozat végez a kilövőállással, ezzel a legnagyobb veszélyforrás megszűnik. Ezután nyugodtan építsünk nukleáris silókat, illetve saját Scud Stormokat. Okosan használva ezeket a fegyvereket pillanatok alatt lebonthatjuk az ellenséges bázist. A küldetés befejezéséhez szükségtelen az összes bunkert és stinger-állást megsemmisíteni, elegendő az épületeket lebontani.

 

Terroristák Hadjárata

Mission 1 - Operation Black Rain

 

A kínai bázis felszámolásához használjuk a Scorpion tankokat, ezeknek lesz a legnagyobb szükségük a tapasztalati pontokra. A kínai felmentő sereget verjük szét a teherautókkal, majd végezzünk az utolsó épülettel is. A bázistól délnyugatra található a fegyverkereskedő, szükség esetén ott vehetünk új csapatokat. Amennyiben nem hibáztunk, négy tank is a rendelkezésünkre áll, ami bőven elegendő a küldetés teljesítéséhez. A fegyverkereskedőnél fejlesszük ki a tankrakétát, ez nagyon hasznos lesz a későbbiekben. Gyártsunk le még öt rakétást, majd vonuljunk a keleti bázis ellen. Csalogassuk ki a tankok egy részét a gyors teherautóval, majd romboljuk le a bázist is. Vonuljunk északra, ahol a kis halászfalu közepén lévő propagandatornyot kell lerombolnunk. Az önkénteseket vigyük be a házakba, majd a tankokkal tisztítsuk meg a terepet. A kínaiak fő bázisa nem okozhat gondot a veterán egységeknek

 

Mission 2

 

A GLA szervezetnek pénzre van szüksége, ezért a vezetők úgy döntöttek, hogy megdézsmálják az ENSZ segélyeit. A térségbe hamarosan megérkeznek a konvojok, melyek elfogásával könnyedén pénzhez juthatunk. Pakoljunk a házakba rakétásokat, azok könnyedén elintézik a teherautók kísérőit. Vigyázzunk a civil lakosságra, előszeretettel szedik fel előlünk a ládákat. A küldetés második felében a konvojokat felváltják a szállító repülőgépek, a rakétásaink azonban ezeket is képesek leszedni. Ezt azonban az amerikaiak sem nézik jó szemmel, megindul az ellentámadás. Szerencsére a nehézpáncélosok helyett csak a gyalogságot és a humvee-ket vetik be, ezeket könnyedén legyőzhetjük. 40000 credit után vége a küldetésnek (a lakóházak elpusztításával újabb pénzekhez juthatunk).

 

Mission 3

 

Újabb pénzszerző küldetés, ismét 40000-et kell összekaparnunk. A dühös tömeg pillanatok alatt képes lebontani a lakóépületeket, és az ott található pénz a mi kasszánkat gazdagítja. A küldetés elején képezzünk ki legalább hét rakétást, majd a tömeggel bontsuk le a híd körül lévő épületeket, kivéve azt, amelyik a legközelebb található az átkelőhöz (ide vigyük a rakétásokat). Az amerikaiak a híd mögül támadnak, többnyire humvee-kkel és páncélosokkal. A kínaiak keletről támadnak, a szövetségesek közül ők a veszélyesebbek. Legalább három háztömböt le kell rombolnunk kelet felé, a helyükre húzzunk fel három bunkert. A roncsok közül a marauder tankok fontos alkatrészeket szerezhetnek be, ezeket semmiképpen se hagyjuk ki. Ne feledkezzünk meg arról, hogy rengeteg gyalogost vetnek be, ezért képezzük ki Jarmen Kellt, ő egymaga képes megállítani a gyalogosokat, ráadásul még a páncélosok vezetőit is képes kilőni. Az amerikaiak helikopteren keresztül épületeket szállnak meg, ellenük a méregtankok a leghatékonyabbak. Ezután folytassuk tovább a pénzgyűjtést, míg el nem érjük a 40000-es határt.

 

Mission 4

 

Az amerikaiak törökországi bázisa rengeteg gondot okoz a GLA-nek. Ezt a bázist kell felszámolnunk, különös tekintettel a reptérre. Nagyon gyorsnak kell lennünk, mivel a harci gépek hamarosan megtámadják a bázist. Pakoljuk tele a bázis környékét stinger állásokkal és quad ágyúkkal, ezek a repülőket gyorsan elintézik. Az első hullámban sima raptorok jönnek, ez nem okoz gondot a légvédelemnek. A második hullám aurora bombázókból áll, amelyek már jóval keményebb diók. A harmadik menetben lopakodó bombázók jönnek, ezek a legveszélyesebbek. A légitámadások mellett a szárazföldi erők is támadásba lendülnek, páncélosok és humvee-k keserítik az életünket. A bázis bejáratához felállított stinger állások és bunkerek azonban megakadályozzák, hogy bejussanak, a roncsaikból a marauder tankok és a quad ágyúk profitálnak (a továbbfejlesztett quad ágyúk jóval veszélyesebbek a repülőkre). Az utolsó lopakodó lezuhanása után nyomuljunk előre a hídhoz, és ott építsünk ki egy újabb védelmi vonalat (bunker és néhány stinger állás). A szőnyegbombázás elől vigyük az egységeinket a bunkerekbe, a föld mélyén védve vannak a bombáktól). Nyomuljunk át a hídon, majd Jarmen Kell vezetésével nyomuljunk előre az amerikai bázisra. Pénzszűke esetén két olajkút is a rendelkezésünkre áll, bármikor elfoglalhatjuk ezeket.

Pakoljunk rakétásokat a házakba, majd a buggykkal kezdjük meg a patriot rakéták semlegesítését. A fúziós reaktorok a bázis északi részén találhatók, ezeket semlegesítve megbéníthatjuk a bázisvédelmet. Innentől kezdve gyerekjáték az egész, csak rajtunk áll, hogy leromboljuk, vagy elfoglaljuk a bázist.

 

Mission 5

 

Legyünk nagyon gyorsak, akkor ez a küldetés is könnyedén megoldható. Kezdéskor azonnal gyártsunk le egy méregtankot, majd a quad ágyúval együtt vigyük északra. Eközben a munkások építsenek a déli országútra négy bunkert egymás mellé úgy, hogy azok kelet felé nézzenek. A hídnál a méregtank tisztítsa meg a bunkereket, majd építsük körbe a hidat bunkerekkel és stinger állásokkal. A quad azért kellett, mert a folyó másik oldalán Comanche harci helikopterek járőröznek. Megfelelő védelem esetén a hídon senki sem jöhet keresztül. A tábornoki pontjainkon vegyünk lázadókat, ezeket vessük be az amerikai támaszpont közepén. Először a fegyvergyárat foglaljuk el, majd fokozatosan állítsuk át az erőműveket. Ezzel egy időben nyomuljunk előre a hídon, innentől kezdve nincs ellenfelünk. A vége felé az amerikaiak még bepróbálkoznak egy utolsó, kétségbeesett támadással (északon komoly erők őrzik a vegyi raktárakat), nem árt itt állomásoztatni néhány rakétást. A küldetés teljesítéséhez el kell foglalnunk négy raktárt, majd ezután megsemmisítenünk az összes ellenfelet. Északon rejtőzködik egy mentőautó, ezt is meg kell semmisítenünk.

 

Mission 6

 

Ez a küldetés elsőre nagyon nehéznek tűnhet, de az atomfegyvereket okosan felhasználva gyorsan megoldhatjuk. Kezdés után azonnal építsünk fegyverkereskedőt, majd építsünk három maraudert és két quad ágyút. Figyeljük a kínaiak érkezését mutató számlálót, és hat és fél percnél indítsuk el a teherautókat a renegát GLA bázisra. Kísérő nélkül menjenek, így juthatnak át észrevétlenül az ellenséges vonalakon. A bázison keressük meg északon az épülő scud stormot, ha jól időzítettünk, akkor még csak nagyon kevés készült el belőle. Vigyük mellé az egyik teherautót, majd robbantsuk fel. Feltehetőleg elég neki egyetlen robbanás, de menjünk biztosra, ha az alapja megmarad, akkor vigyünk oda még egy atombombát. Ezalatt fejlesszük fel a bázisunkat, és képezzük ki Jarmen Kellt. Törjünk ki a bázisról, építsünk néhány bunkert az ellenség területén. A harckocsikkal és a quad ágyúkkal feltarthatjuk az ellenséget rövid ideig, használjuk ki ezt az időt, építsünk még több bunkert. Ne feledjük, hogy a sérült egységeket a bunker azonnal meggyógyítja! Ezzel a módszerrel nyomuljunk előre, míg el nem érjük a bázis bejáratát. Jarmennel szedjük le a bejáratot őrző gyalogosokat, majd törjünk be a bázisra. A feltuningolt tankjaink és quad ágyúink könnyedén elintézik a megmaradt ellenséget. A küldetés befejezéséhez le kell rombolnunk az összes épületet.

 

Mission 7

 

Az utolsó küldetésben két ellenséges bázissal is meg kell küzdenünk, ami nem lesz egyszerű. Nagyon gyorsnak kell lennünk, különben a kínaiak atomrakétája és az amcsik részecskeágyúja pillanatok alatt szétszedik a bázist. A tábornoki pontjainkat költsük lázadókra (hármas szint), anthrax bombára és vérdíjra. Kezdéskor azonnal építsünk barakkot és fegyverkereskedőt, majd kezdjük el a palota építését. A fegyverkereskedőnél vásároljunk radar kocsit. A térkép északi felében komoly kínai erők állomásoznak (battlemasterek, atomágyú, lángszórós tank, Gattling ágyú). Ezekre kell ledobnunk az anthrax bombát, melynek felhője végez mindenkivel a térségben. Ezt tegyük meg minél hamarabb, erre a bombára még egyszer szükségünk lesz. Fejlesszük ki az épületelfoglalást, majd szerezzük meg a nyugati olajkutat. Küldünk le egy katonát délkeletre, az amerikai bázis bejáratához, ott is lesz egy olajkút. Ide húzzunk fel két stinger állást, és vezényeljünk a térségbe legalább három quad ágyút (az amerikaiak főként légierővel támadnak). Északon keressük meg a kínai bázis bejáratát (bunkerek védik), ebbe a térségbe is telepítsünk megfelelő szintű védelmet. A palota befejezése után képezzük ki Jarmen Kellt, és vigyük az északi frontra. Az ő feladata lesz a veszélyes Overlord tankok semlegesítése és a gyalogság megtizedelése. A palotában fejlesszük ki a lázadók álcázási képességét, a feketepiacon meg a páncéltörő lövedékeket és a radart. Derítsük fel, pontosan hol található a nukleáris siló, majd dobjuk ide a második anthrax bombát. Az épületben ugyan nem okoz komoly kárt, viszont a körülötte állomásozó csapatokkal végez. Várjuk meg, míg a méregfelhő eloszlik (kb. 40-50 másodperc), majd dobjuk le ide a lázadóinkat. Vezényeljünk egy-egy harcost az atomreaktorok és a siló mellé. Az épületek elfoglalását akkor kell megkezdeni, amikor az atombomba visszaszámlálásából már csak negyven másodperc van hátra. A többi lázadót vigyük a reaktorok melletti hangárba, onnan feltarthatják rövid ideig a páncélosokat. Pár pillanat múlva miénk az atomsiló, ráadásul azonnal ki is lőhetjük a rakétát. A célpontunk legyen az amerikaiak reptere, az aurora bombázók bevetésre készen várakoznak.Ezen a ponton elkezdhetjük a scud storm építését, korábban nem igazán érdemes. A sugárzás végez a bázis védelmére kirendelt páncélosokkal és a tomahawk rakétákkal. Ezen a ponton kicsit megnyugodhatunk, miénk a győzelem. A kínaiak közben Overlord tankokkal támadnak, szerencsére egyszerre csak eggyel. Jarmen tudja a dolgát, így hamarosan egy Overlord tank is csatlakozik a seregünkhöz. A sugárzás megszűnése után dobjunk le lázadókat a stratégiai központ mellé, majd foglaljuk el. Ugyanez a sors vár az összes többi épületre, beleértve a részecskeágyút is. A küldetés akkor ér véget, ha elfoglaljuk az interkontinentális rakétát és az amerikaiak bázisán lévő irányító központot.

 

Amerika Hadjárata

 

Mission 1 - Operation Final Justice

 

A sérült tankokat javítsuk meg a harcmezőn, majd gyártsunk le 10 páncélöklös katonát. Ezeket pakoljuk be a humvee-kbe, majd derítsük fel Bagdad utcáit. A Scud Storm támadása után kutassuk át a város keleti felét, hat elfogott pilótát találunk egy fogolytáborban. Szabadítsuk ki, majd ültessük be őket a páncélautókba. Támadjuk meg a palota környékén lévő GLA erőket, majd a terep megtisztítása után nyomuljunk észak felé. Amennyiben pénzre van szükségünk, a város nyugati negyedében találunk négy semleges olajkutat, ezeket bátran foglaljuk el. Tovább haladva pénzesládákat is elrekvirálhatunk, inkább mi használjuk fel őket, mint a terroristák. A légierő támogatása mellett ostromoljuk meg a terroristák fő bázisát. Figyeljünk az épületek tövében elhelyezkedő benzineshordókra, ezeket szétlőve az épület rendszerint lángra lobban. A küldetés megnyeréséhez a terroristák Scud Stormját kell szétlőnünk (ügyeljünk a kiömlő vegyi anyagra, a közelben álló gyalogosokat azonnal kicsinálja).

Létezik egy másik, jóval gyorsabb stratégia is. Az első csata után gyártsunk le három Chinook helikoptert, ezekbe pakoljunk be három páncélost, három humvee-t, valamint hat rangert. A barakkban fejlesszük ki az épületelfoglalást, majd a főépületben lévő radar segítségével keressük meg a Scud Stormot (a várostól észak-keletre található). A rakétakilövő csak akkor lép működésbe, ha megközelítjük Bagdadot. A várost elkerülve vigyük a szállítóhelikoptereket a kilövőálláshoz. Ott a tankokat eresszük rá a stinger állásra, majd tisztítsuk meg a környéket az ellenséges erőktől. Amennyiben tiszta a terep, egyszerűen foglaljuk el a kilövőállást, és máris nyertünk.

 

Mission 2 - Operation Treasure Hunt

 

Fejlesszük ki a Paladin tankot, majd foglaljuk el a bázis északi részén lévő két olajkutat. Ne felejtsük ki a kórházat sem, ezt elfoglalva a terepen harcoló gyalogság automatikusan meggyógyul. Telepítsünk néhány patriot rakétát a bázis köré, ez elegendő lesz a GLA támadások visszaverésére. Szisztematikusan semmisítsük meg a térségben lévő GLA erőket, majd amint elérjük a harmadik szintet, képezzünk ki mesterlövészeket. Ezek segítségével a stinger állások veszteség nélkül kiiktathatók, de nagyszerűen működnek a feldühödött tömeggel szemben is. Szabadítsuk ki a két fogságba esett pilótát, majd rakjuk őket egy-egy Paladin tankba. A harmadik foglyot a terroristák déli bázisán tartják fogva. A mesterlövészekkel szedjük le a gyalogosokat, majd a tankokkal nyomuljunk be a bázisra. Pakoljuk fel a foglyot, majd vigyük vissza a bázisunkra. A terroristák még indítanak egy utolsó offenzívát, de az USA haditechnikájával szemben nincs esélyük.

 

Mission 3 - Operation Guardian Angel

 

A GLA hadseregnek sikerült csapdába csalnia egy amerikai különítményt, mely kénytelen menekülni a térségből. Minket bíztak meg azzal a feladattal, hogy fedezzük a visszavonulásukat. A küldetést akkor teljesítjük sikerrel, ha a biztonságba jutott egységek száma eléri a 100-at. A menekültáradat összesen húsz hullámon keresztül, nyomukban egyre erősödő GLA erőkkel érkezik. Ebben a küldetésben a főszerepet a Comanche harci helikopterek és a Patriot rakéták kapták. A lényeg az, hogy minél több helikoptert vezényeljünk arra a pontra, ahol az üldözők és az üldözöttek belépnek a térségbe. Sokat segíthet az is, ha az út mellé két oldalra minél több Patriot-állást telepítünk (figyeljünk ezek energiaszükségletére). A völgy másik oldalán találunk két olajfúró tornyot, ezeket minél korábban foglaljuk el, annál több pénzből gazdálkodhatunk. A bázis mellett található készletek kimerülése után a völgy túloldalán lévő raktárt kell igénybe vennünk. Sokat segíthetnek a járőröző lopakodók is, négy ilyen iszonyatos pusztítást képes véghezvinni, főként akkor, ha kifejlesztettük a lézerirányítású bombáikat. Ne feledkezzünk meg a Comanche-ok fejlesztéséről sem, néhány jól irányzott rakétazápor alaposan megtizedeli a GLA üldözők tömött sorait. A GLA azonban gyorsan tanul a hibáiból, három-négy elvérzett támadóhullám után már egyre több Quad Cannont vet be a Comanche-ok ellen: ezek likvidálása prioritást élvez.

 

Mission 4 - Operation Stormbringer

 

A partraszállás során sikerült hídfőállást kialakítani, viszont a szőnyegbombázás csak akkor indulhat be, ha az összes Stinger-állást sikerült semlegesíteni. A négy Tomahawk rakétakilövő képes megbirkózni a feladattal, mindössze szinkronizálni kell a kilövés pillanatát, így nagyobb az esély, hogy a rakéták egy része célba érjen. A Stingerek kiiktatása után indul a szőnyegbombázás, ez a térségben található GLA erők nagy részét megsemmisíti. A buldózerek megjelenése után azonnal húzzunk fel egy barakkot, és kezdjük meg a pénzgyűjtést. Gyorsan képezzünk ki mesterlövészt, őt vigyünk a baloldali GLA épületek közelébe. Bizonyos időközönként innen előbukkan egy öngyilkos merénylő, ezt a fenyegetést kell a lövésznek semlegesítenie.

A katonákkal tisztítsuk meg a bázis környékén lévő megszállt épületeket (flashbang upgrade), majd építsünk repteret. Gyártsunk négy lopakodó bombázót, majd módszeresen kezdjük el lerombolni a terroristák épületeit. A városban maradt GLA erők megsemmisítését bízzuk a Comanche-okra: mivel nincs a közelben légvédelem, gond nélkül képesek megbirkózni a feladattal. A Tomahawk rakéták biztonságos távolból képesek megsemmisíteni az ellenség Arms dealer központját, ezután már csak a gyalogosok miatt kell aggódnunk. Rejtsünk el néhány mesterlövészt a házakban, ők pillanatok alatt leszednek bárkit. Célozzuk meg a GLA bázis közepén magasodó minareteket, az összedőlő épületek maguk alá temetik a környéken állomásozó csapatokat, sőt még a GLA palotát is elintézik helyettünk. A küldetés célja az összes GLA épület lerombolása.

 

Mission 5 - Operation Blue Eagle

 

Elsőre ez a küldetés ugyan nehéznek tűnhet, de egy apró trükk segítségével könnyedén teljesíthetjük. Kezdéskor azonnal képezzünk ki mesterlövészt, majd a hídról szedjük le a négy rakétás GLA katonát. Küldjük át a Comanche-okat, majd semmisítsük meg az ott lévő GLA csapatot. Álljunk készenlétben a Crusader tankokkal, mivel a GLA erősítés hamarosan megérkezik, és megtámadja a bázisunkat. A légvédelemről egyetlen Stinger állás gondoskodik, ezt az A-10-esekkel romboljuk le. Szokásunktól eltérően ne romboljuk le az épületeket, inkább foglaljuk el őket. A GLA központot hagyjuk a végére, csak akkor foglaljuk el, ha már mindent felépítettünk. A GLA munkások segítségével húzzunk fel Scud Stormot a bázis hátsó részébe, majd építsünk ki megfelelő védelmet a hamarosan bekövetkező támadás ellen. Amint eléggé felkészültnek érezzük magunkat, foglaljuk el az utolsó GLA épületet is. Ekkor elszabadul a pokol, néhány GLA rakéta buggy felrobbantja a gátat vízbe fojtva a falu lakóinak nagy részét. A kórház szerencsére épségben marad, foglaljuk is el azonnal. Ennek közelében találhatunk egy pénzesládát (2500), ezt se felejtsük ott. A térképen új GLA bázis jelenik meg, ez már jóval fejlettebb, mint az előző. A legnagyobb veszélyt a Scud Storm jelenti; először ezt tegyük ártalmatlanná a saját Scudjainkkal és az A-10-es bombázókkal. Az első néhány támadás kemény lesz, de az ellenséges erők a jól kiépített védelmen hamar elvéreznek. A következő Scud Stormot robbantsuk fel a város közepén, a fő célpont legyen az Arms dealer. Ezután már csak a gyalogság jelent veszélyt, ezeket a mesterlövészek simán elintézik. Figyeljünk arra, hogy a GLA bázishoz vezető út alá lett aknázva. Ezeket az álcázott hordókat a mesterlövészek messziről kiszúrják, viszont képtelenek hatástalanítani. A legegyszerűbb az, ha egy Comanche-ot küldünk a segítségükre az aknák felrobbantására. A bázis belsejében meglehetősen sok bunker és stinger található, ezek ellen használjunk Tomahawk egységeket. A küldetés akkor ér véget, ha az összes GLA épületet leromboltuk.

 

Mission 6 - Operation Desperate Union

 

Egy szakadár kínai tábornok átállt a terroristák oldalára, így a rosszfiúk ebben a küldetésben már atomfegyverrel is rendelkeznek. Pánikra azonban nincs semmi ok, az atomcsapás megelőzhető. Kezdéskor azonnal építsünk még egy Chinook helikoptert, és kezdjünk vele pénzgyűjtésbe. Erősítsük meg a bázisvédelmet északon és délen (három-három Patriot-állás és egy-egy mesterlövész). Északon küldjük előre a tankokat, az erdőben robbanóanyaggal megrakott személyautó rejtőzik. A mesterlövésszel intézzük el a bunkerek előtt álló rakétásokat, majd a Comanche-ok intézzék el a levegőből a védelem nélkül maradt épületet. Az A-10-esek és a bombázók támadják a GLA bázist, különös tekintettel a Black Marketekre. Gyorsan húzzunk fel két részecskeágyút, majd derítsük fel a délkeleti részen lévő kínai bázist. Keressük meg az atomsilót, majd intézzük el. Ezután már csak a tisztogatás maradt hátra, koncentráljunk a kínai főépületre (Command Center) valamint a terroristák északi bázisára. A város közepén lévő minaretek egyikében Jarmen Kell, az elit terrorista rejtőzködik, kerüljük el nagy ívben a földi egységekkel, inkább a levegőből támadjuk.

 

Mission 7 - Operation Last Call

 

Itt az utolsó küldetés, a terroristák fővárosa csak arra vár, hogy lerohanjuk. A tábornoki pontjainkat költsük A-10-esekre, lopakodóra, valamint fuel bombra. Gyorsan álljunk neki fejleszteni, a cél legyen egy részecskeágyú. A bázistól délre egy lerobbant kínai támaszpontot találunk, ezt mindenképpen foglaljuk el. Építsünk ki megfelelő szintű védelmet a bázis elé, koncentráljunk a két útra. A kezdéskor kapott két mesterlövész egyikét vigyük fel északra, onnan gyalogosok fognak támadni folyamatosan. A másik mesterlövészt vigyük a városfal elé, onnan szedjük le a fal tetején posztoló terroristákat. A küldetés elején az A-10-esekkel sorozzuk meg az egyik Stinger-állást, majd a fuel bombbal semmisítsük meg az első fegyverkereskedőt. A lopakodó bombázókkal bontsuk le a falnak azt a részét, ahol rakétások állomásoznak. A terroristák Scud Stormja hamarosan elkészül, az ide vezető légifolyosót tisztítottuk meg eddig.Amennyiben jó munkát végeztünk, a bombázó és az A-10-esek már eljutnak a kilövőállásig. Érdemes őket egyszerre indítani, így legalább néhányan eljutnak a Scudig. A sérült kilövőt a részecskeágyú simán képes felrobbantani, innentől kezdve már egyszerű a feladatunk. Építsük ki a bázisunk kínai részét is, majd az atombombával puhítsuk tovább a védelmet. Közben gyártsunk le három Overlord tankot, mindhármat különböző toronnyal. A páncélos tetején lévő bunkerbe pakoljunk be három rangert és két mesterlövészt. Csapjunk a csapathoz még egy Inferno ágyút is, majd induljunk meg a kis csapattal felszámolni a bázist. Ne feledkezzünk meg a rakétasilóban felturbózni az Overlord tankok tűzerejét és sebességét! A mesterlövészek a toronyban már messziről kiszúrják az aknákat, ezeket gyorsan semmisítsük meg. Az elbarikádozott épületek ellen a legjobb az Inferno ágyú vagy a ranger flashbangje. Innentől kezdve nincs erő, mely képes lenne megakadályozni az előrenyomulásunkat. Robbantsuk fel a megmaradt GLA épületeket, és máris végeztünk az utolsó küldetéssel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.